Hårdrock

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hårdrock avnjutas normalt på picturedisc

Hårdrock är ett slags sjukt rå rock för den lite tuffare publiken, men det är mycket mer än så. Det är vänskapsband som sträcker sig över kontinentalplattor och en lukrativ marknad för de som broderar backpatches. Hårdrockaren är en person som går sin egen väg och inte låter sig kuvas av samhällets normer och förväntningar. Medan samhället talar arbetslinjen, amorteringar och anställningsbarhet bara garvar hårdrockaren, bär jeansshorts och lyssnar på Saxon. Detta särskiljer hårdrockaren från andra invånare i den semirurala bruksort där hen bor. Men den kanske tydligaste sak som skiljer hårdrockaren från vanliga människor är de picturediscs som hen lägger sina surt förvärvade pengar på. För den genomsnittliga människan är en picturedisc en lite fånig och ofta betydligt sämre skiva i jämförelse med normala plattor, men inte för hårdrockaren, som sätter värde på att kunna ta fram skivan och njuta av den genom att titta på den coola och lite skrämmande bilden.

Beteende

Är man hårdrockare så shreddar man. Ändå finns det många i hårdrocksvärlden som inte shreddar. Hur går det här ihop egentligen? frågar sig den vetgirige. Jo det är så att det finns en massa människor i hårdrocksvärlden som är wimps and posers och som inte borde finnas där utan ofördröjeligen leave the hall. Utöver shredding finns det många olika beteendemöster och synsätt i hårdrocksvärlden. Det råder till exempel delade meningar om vad som är mest warlord, dvs ett uppmuntrat beteende. Kanske finns det lika många olika sätt att se på detta som det finns hårdrockare, men nog är det mer warlord att dricka bira och lyssna på Highway to Hell än att investera i indexfonder, till exempel.

Kännetecken

Hur skiljer man då en hårdrockare från en en vanlig? Oj vilken svår men bra fråga! Hårdrockare kan se lite olika ut: Många tänker nog på en person som likt Nifelheimbröderna har en lång svallande man av hår till exempel. Ptja, det är inte fel att tänka så, men då har man glömt bort att Kerry King-stuket också finns - rakad kola, snabba solbriller och pipskägg. Vad har rockers på sig då? Även där är det lite olika. Det kan vara breda läderarmband med spiknitar, höga stövlar med plåtarmering och spanexbraller. Men det kan också vara tusen andra saker. Men de flesta hårdrockare nöjer sig med en väst av jeans med ryggtryck, jumpakrukor, en byxa av jeans samt en t-shirt som det står Accept på. Det alla hårdrock-stuk har gemensamt är att man ser på lång väg att the beast has been released.

Trivia

Ingen hårdrockare har någonsin kallat AC/DC för AC/DC, Judas Priest för Judas Priest, Black Sabbath för Black Sabbath eller Iron Maiden för Iron Maiden - för hårdrockaren är det DC, Priest, Sabbath och Maiden som gäller.