Skillnad mellan versioner av ""Norrländska""

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
"Norrländska" är en ihopklumpande beteckning på alla dialekter som talas i Sveriges nordligaste län. Beteckningen är tillskriven av en oförstående storsvensk kolonialmakt som inte har något sinne för nyanser överhuvudtaget. Att exempelvis inte kunna höra skillnad på Älvsbymål och Pitmål är väl en grej, men att inte bemöda sig skilja på exempelvis Lulemål och Ångermanländska är ett tecken på mental retardation och hög intellektuell [[viskositet]].
+
"Norrländska" är en ihopklumpande beteckning på alla dialekter som talas i Sveriges nordligaste län. Beteckningen är tillskriven av en oförstående [[storsvensk]] kolonialmakt som inte har något sinne för nyanser överhuvudtaget. Att exempelvis inte kunna höra skillnad på Älvsbymål och Pitmål är väl en grej, men att inte bemöda sig skilja på exempelvis Lulemål och Ångermanländska är ett tecken på mental retardation och hög intellektuell [[viskositet]].
  
 
[[Kategori: Dialekter]]
 
[[Kategori: Dialekter]]

Versionen från 25 april 2011 kl. 20.20

"Norrländska" är en ihopklumpande beteckning på alla dialekter som talas i Sveriges nordligaste län. Beteckningen är tillskriven av en oförstående storsvensk kolonialmakt som inte har något sinne för nyanser överhuvudtaget. Att exempelvis inte kunna höra skillnad på Älvsbymål och Pitmål är väl en grej, men att inte bemöda sig skilja på exempelvis Lulemål och Ångermanländska är ett tecken på mental retardation och hög intellektuell viskositet.