Skillnad mellan versioner av "Australien"

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Australien är ett land i Australien. Ingen annan världsdel ville ha det så det fick bli en egen. Det utmärks främst för sin stora grad av konstighet. ==Historia== Ursprun…')
 
Rad 7: Rad 7:
  
 
==Ekonomi==
 
==Ekonomi==
Australiens ekonomi är relativt god eftersom man har en skitstor ö med nästan alla typer av naturresurser och det inte finns något annat land på ön som kan kriga om det. I städerna jobbar de flesta människor med att köra trucks fulla med får och på landbygden jobbar majoriteten med att skaffa sig en redig [[dagfylla]]. Den vanligaste [[valuta]]n i Australien är AC/DC-plektrum, ett från Malcolm Young är värt 10 och ett från Angus 20. Wombats accepteras också på de flesta ställen och dom är värda 100. Exporten består främst av Vegemite, ett pålägg som görs av ett jästextrakt som uppstår som en slaggprodukt vid tillverkning av öl.
+
Australiens ekonomi är relativt god eftersom man har en skitstor ö med nästan alla typer av naturresurser och det inte finns något annat land på ön som kan kriga om det. I städerna jobbar de flesta människor med att köra trucks fulla med får och på landbygden jobbar majoriteten med att skaffa sig en redig [[dagsfylla]]. Den vanligaste [[valuta]]n i Australien är AC/DC-plektrum, ett från Malcolm Young är värt 10 och ett från Angus 20. Wombats accepteras också på de flesta ställen och dom är värda 100. Exporten består främst av Vegemite, ett pålägg som görs av ett jästextrakt som uppstår som en slaggprodukt vid tillverkning av öl.
  
  
Rad 15: Rad 15:
  
 
==Kultur==
 
==Kultur==
Musiken i Australien består mest av <i>AC/DC</i> men <i>Midnight Oil</i> finns också. På idrottssidan har man uppfunnit en massa egna sporter för att man ligger så långt bort och inte orkar lära sig reglerna till dom som resten av världen tävlar i, inget land orkar ändå åka så långt bort för en landskamp. Landhockey till exempel håller nog ingen annan nation på med seriöst.  
+
Musiken i Australien består mest av <i>AC/DC</i> men <i>Midnight Oil</i> finns också. På idrottssidan har man uppfunnit en massa egna sporter för att man ligger så långt bort och inte orkar lära sig reglerna till dom som resten av världen tävlar i, inget land orkar ändå åka så långt bort för en landskamp. Landhockey till exempel håller nog ingen annan nation på med seriöst.
 +
 
 +
Vill man veta mer om Australien kan man fråga [[Användare:Jons polare Nicke | Jons polare Nicke]] för han har varit där.
  
  

Versionen från 22 februari 2011 kl. 17.10

Australien är ett land i Australien. Ingen annan världsdel ville ha det så det fick bli en egen. Det utmärks främst för sin stora grad av konstighet.


Historia

Ursprungligen befolkades Australien av ett storband som hette Aboriginerna där alla medlemmar spelade psykedeliska dronetoner på didgeridoo, sittandes i en klippskreva i Ayers Rock. Ett vanligt rep tog ungefär en vecka att genomföra och en konsert upp emot en månad. Dom va fetnöjda med sin tillvaro men plötsligt kom några engelska skepp seglandes på jakt efter en lämplig plats att dumpa alla jobbiga skottar som bara satt hemma och lirade drone på sina säckpipor. Dronemusik var nämligen jävligt ute i England. Så där satt man mest hela dagarna, tutande i sina lurar och njutnde av långa släpande toner, tills någon kom på känguruboxningen. Då började alla med det istället.


Ekonomi

Australiens ekonomi är relativt god eftersom man har en skitstor ö med nästan alla typer av naturresurser och det inte finns något annat land på ön som kan kriga om det. I städerna jobbar de flesta människor med att köra trucks fulla med får och på landbygden jobbar majoriteten med att skaffa sig en redig dagsfylla. Den vanligaste valutan i Australien är AC/DC-plektrum, ett från Malcolm Young är värt 10 och ett från Angus 20. Wombats accepteras också på de flesta ställen och dom är värda 100. Exporten består främst av Vegemite, ett pålägg som görs av ett jästextrakt som uppstår som en slaggprodukt vid tillverkning av öl.


Geografi, klimat och miljö

Alla typer av klimatzoner finns i Australien men det mesta är öken. För att det inte ska se så tråkigt ut ställer man ut en massa får där, det är det man har sina trucks till. Man har också små populationer av en massa konstiga djur som är till för djurprogrammen i TV. Landet är indelat i sex delstater utan att någon riktigt vet varför.


Kultur

Musiken i Australien består mest av AC/DC men Midnight Oil finns också. På idrottssidan har man uppfunnit en massa egna sporter för att man ligger så långt bort och inte orkar lära sig reglerna till dom som resten av världen tävlar i, inget land orkar ändå åka så långt bort för en landskamp. Landhockey till exempel håller nog ingen annan nation på med seriöst.

Vill man veta mer om Australien kan man fråga Jons polare Nicke för han har varit där.


Källa: Utrikesdepartementet