Skillnad mellan versioner av "Poffen"

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Poffen heter egentligen Per-Olof Frimodig och är bördig från Hudiksvall. Han sjöng i ett av de tre bästa kängbanden i Sverige, nämligen Totalitär och återfinns även ...')
 
Rad 1: Rad 1:
Poffen heter egentligen Per-Olof Frimodig och är bördig från Hudiksvall. Han sjöng i ett av de tre bästa kängbanden i Sverige, nämligen Totalitär och återfinns även i allstarbandet Krig i Hudik. Vad han gör till vardags är okänt och all information om detta mottages tacksamt av Nissepedias redaktion. Vad som däremot är känt är hur han fick smeknamnet Poffen. I sin ungdom var han en jävel på arkadspelet Asteroids och gjorde sig beryktad i Hudik genom att ligga etta med sina initialer POF, som sedermera blev Poffen, känt och älskat av [[träskpunkare]] från Ystad till Haparanda.  
+
Poffen heter egentligen Per-Olof Frimodig och är bördig från Hudiksvall. Han sjöng i ett av de tre bästa kängbanden i Sverige, nämligen Totalitär och återfinns även i allstarbandet Krig i Hudik. Till vardags hänger han på NoName Bar på Folkungagatan och tar det lugnt med sina polare. Han fick smeknamnet Poffen genom att i sin ungdom vara en jävel på arkadspelet Asteroids. Han gjorde sig beryktad i Hudik genom att ligga etta med sina initialer POF, som sedermera blev Poffen, känt och älskat av [[träskpunkare]] från Ystad till Haparanda.  
 +
 
 +
Mindre känt om Poffen är att han är en av de första punkarna i Sverige som tog till sig och sökte gestalta Foucaults analyser av det flytande sjukdomsbegreppet. Totalitärs EP ''Vansinnets Historia'' (1998) delar namn med en av Foucaults böcker. Och i texten till titelspåret på EPn sammanfattas kärnfullt huvuddragen i Foucaults bok:
 +
 
 +
''Gårdagens frälsare - är dagens dåre''
 +
''Men tiden står närmare - stadgad vid en påle''
 +
''Vansinnets historia - tvärsäkerhetens despoti''
 +
''Skräddarsydd gloria - för tidlös tyranni''
 +
''Sanningen flyter - liksom offrens blod''
 +
''Men alla stora myter - kräver mord''
 +
''Vansinnets historia - tvärsäkerhetens despoti''
 +
''Skräddarsydd gloria - för tidlös tyranni''
  
 
[[Kategori: Fantastiska levnadsöden]]  
 
[[Kategori: Fantastiska levnadsöden]]  
 
[[Kategori: Musik]]
 
[[Kategori: Musik]]

Versionen från 20 januari 2020 kl. 09.36

Poffen heter egentligen Per-Olof Frimodig och är bördig från Hudiksvall. Han sjöng i ett av de tre bästa kängbanden i Sverige, nämligen Totalitär och återfinns även i allstarbandet Krig i Hudik. Till vardags hänger han på NoName Bar på Folkungagatan och tar det lugnt med sina polare. Han fick smeknamnet Poffen genom att i sin ungdom vara en jävel på arkadspelet Asteroids. Han gjorde sig beryktad i Hudik genom att ligga etta med sina initialer POF, som sedermera blev Poffen, känt och älskat av träskpunkare från Ystad till Haparanda.

Mindre känt om Poffen är att han är en av de första punkarna i Sverige som tog till sig och sökte gestalta Foucaults analyser av det flytande sjukdomsbegreppet. Totalitärs EP Vansinnets Historia (1998) delar namn med en av Foucaults böcker. Och i texten till titelspåret på EPn sammanfattas kärnfullt huvuddragen i Foucaults bok:

Gårdagens frälsare - är dagens dåre Men tiden står närmare - stadgad vid en påle Vansinnets historia - tvärsäkerhetens despoti Skräddarsydd gloria - för tidlös tyranni Sanningen flyter - liksom offrens blod Men alla stora myter - kräver mord Vansinnets historia - tvärsäkerhetens despoti Skräddarsydd gloria - för tidlös tyranni