Telefonkatalog

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

En telefonkatalog är en katalog med telefoner i SKULLE MAN KUNNA TRO. På den gamla goda tiden fanns det stora ljuvliga böcker med flera hundratusentals sidor i med namn och telefonnummer till de personer som hade en telefon.

En normalstor telefonkatalog som tex Gävle-delen vägde ca 7 Kilo och Televerket som gav ut katalogen gjorde busiga försök att få katalogen att se hipp ut genom att från år till år ha mörkgröna och ångestframkallande blå färger på pärmarna.

Andra användningsområden

Telefonkataloger för områden som större städer t ex Stockholm var av sådan vikt att de lätt hade kunnat fungera som ankare till en mellanstor oljerigg. Ville man ha en evighets klabb till vedbrasan så var telefonkatalogen oumbärlig, det finns berättelser om sådana som brunnit i månader utan att elden falnat, dock blir den tråkigare att läsa (om möjligt) i detta skick. Telefonkataloger fungerade även som trumset hemma hos folk innan "Rock band" lanserades till tv-spelet. Får man slut på skithuspapper är telefonkatalogen en välsignelse. När man befinner sig i uppbyggnadsskedet av sitt herbarium kan en telefonkatalog fungera som växtpress.

Utveckling/Konsekvens

Precis som allt annat som fungerar bra, är billigt och nöjsamt för telefonkatalogen idag en tynande tillvaro. Styggelser såsom Ipad och betaltjänster såsom 118118 tar snabbt mark. I framtiden kommer ingen kunna spela trummor eller tända i spisen.