Overallstudenter

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

Overallstudenter finns på universitet, stundtals lämnar dom dock detta område varför det kan vara bra att känna till lite om arten.

Kännetecken

Utan att bli Anti-speciecist; vilket anses mycket fult i vissa kretsar, kan man lätt jämföra overallstudenter med djur. Dom kan inte tala begripligt, rör sig i stora flockar, är påfallande ofta kälkborgare och så vidare. Overallstudenter envisas med skojiga stavningar på saker och ting och svänger sig med en viss jargong-mycket pattar och brännvin blir det trots att ingen av dom nånsin haft en tjej och inte kan supa som en riktig karl.
Precis som namnet anger bär dom overall, denna är färglad och har skojiga texter här och där.

Overallernas semiotik

Den uppmärksamme har redan märkt att overallerna har olika färg, det här beror på att studenten i fråga läser ett visst program. Detta varierar från stad till stad även om mönster finns. Kemistudenter har ofta gröna overaller, fysiker blå. Alla lappar som sitter på overallerna kommer från olika fester, så kallade sittningar, som studenterna besökt, eller från kurser de läst. En del lappar är bara rena budskap till eventuell betraktare som t.ex. "Jag kommer ha högre lön än dig". Det finns även overaller som har lite olika färger, t.ex. ett grönt ben på en blå overall, det betyder att två studenter skojat till det och bytt med varandra. Har krage eller slutet på ärmar bytts, säg en krön krage på en blå overall, så berättar detta för oss att två studenter legat, eller på annat sätt varit intima med varandra.

Historik

Innan Overallstudenten började på universitetet bodde han, för det är så gott som alltid en han, hemma hos mamma och pappa i Bromölla eller Mariestad. Det är förklaringen till att han nu måste förpesta tillvaron för invånarna i den stad som drabbats av ett universitet. Under sin tid på naturvetenskapliga programmet var han precis som alla andra, dvs. en tönt. Nu ska han kompensera. Och det med råge.

Bekämpning

I väntan på kommunismens genomförande är järnrör och en säck mjältbrand de säkraste metoderna.Undvik fysisk kontakt, försök inte "diskutera" utan slå bara hårt och länge. Mjältbrand kan lämpligen placeras i någon av overallstudendernas svartkrogar eller spridas vid Kårtegen,LURF, eller andra event där dom flockas.

Se även:

Den oambitiösa studenten
Den ambitiösa studenten
Utbytesstudenter