Brudklänning

Från Nissepedia
Version från den 17 december 2018 kl. 18.53 av Ronny (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med 'En brudklänning är en, oftast lång och vit, klänning som tanter har när de gifter sig med en gubbe, eller med en annan tant. I amerikanska filmer är brudklänningen ofta...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

En brudklänning är en, oftast lång och vit, klänning som tanter har när de gifter sig med en gubbe, eller med en annan tant. I amerikanska filmer är brudklänningen ofta ett mått på hur smal en tant har kunnat vara en gång i tiden och därmed ett sorts idealmått för hur en tants kropp ska kunna vara när den är "som bäst".

För gubbar finns inte motsvarande krav på att komma i sin småking som man bär på sitt bröllopp. Istället finns bandtishor som man en gång kunnat ha, men på grund av hormonella förändringar som resulterar i ökad buk- och höftfetma inte längre kan bära med värdigheten i behåll. En longsleeve med Hear nothing, see nothing, say nothing-trycket går från att vara ett plagg man obesvärat slänger på sig för att vara rå, till att vara en symbol för livet man en gång hade men nu, till synes, har förlorat. Hear nothing, see nothing, say nothing-longsleeven bär därför samtidigt på ångest över vad man en gång haft men inte längre har, samtidigt som den också symboliserar ett aldrig sinande hopp om att en gång få tillbaka den stil och med den, det liv som man en gång kunde leva.