Skillnad mellan versioner av "CCM"

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 1: Rad 1:
CCM är en förkortning och står för Contemporary Christian Music, alltså Samtida Kristen Musik. CCM avgränsar mot traditionell kristen musik så som psalmer och körstycken. Till skillnad från de senare används i CCM vanliga rock/pop-instrument så som el[[gitarr]], elbas och trummor. Inom CCM finns så många underkategorier att den som vill veta mer om denna spännande musikstil måste utforska den själv, men några olika stilar är kristen [[Hip-hop|rap]], dansmusik, folkrock, kraut, Oi! och till och ancestral house.
+
CCM är en förkortning och står för Contemporary Christian Music, alltså Samtida Kristen Musik. CCM avgränsar mot traditionell kristen musik så som psalmer och körstycken. Till skillnad från de senare används i CCM vanliga rock/pop-instrument så som el[[gitarr]], elbas och trummor. Inom CCM finns så många underkategorier att den som vill veta mer om denna spännande musikstil måste utforska den själv, men några olika stilar är kristen [[Hip-hop|rap]], dansbandsmusik, progg, kraut, Oi! och ancestral house.
 
[[Kategori: Musik]]
 
[[Kategori: Musik]]
 
[[Kategori: Religion]]
 
[[Kategori: Religion]]

Nuvarande version från 27 augusti 2020 kl. 16.23

CCM är en förkortning och står för Contemporary Christian Music, alltså Samtida Kristen Musik. CCM avgränsar mot traditionell kristen musik så som psalmer och körstycken. Till skillnad från de senare används i CCM vanliga rock/pop-instrument så som elgitarr, elbas och trummor. Inom CCM finns så många underkategorier att den som vill veta mer om denna spännande musikstil måste utforska den själv, men några olika stilar är kristen rap, dansbandsmusik, progg, kraut, Oi! och ancestral house.