Carl XVI Gustafs hundar

Från Nissepedia
Version från den 15 april 2018 kl. 19.12 av HratvinnFlygur (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Sveriges käre kung har likt många andra haft ett gäng hundar i sin ägo. För närvarande springer en bayersk viltspårhund vid namn Brandie och kissar i skrymslen och vrår på Drottningholm. Dock var hunden illa ute under 2018 och drabbades av ansiktsförlamning varpå Kungen skojade om att man kanske borde ge henne botox, men tack och lov är han kung och inte veterinär, då en av det senare slaget lät jycken gå igenom en serie svindyra behandlingar och hunden mår av allt döma bra. Sjukt att tänka på att skattepengar läggs på hundar bara om de är till nytta för samhället, polishund, ledhund, diabeteshund etc. eller om de har till uppgift att hålla Silvia från att bli kliniskt deprimerad.

Brandie är dock inte kungens första hund utan i skaran av nu döda hundar, kanske för att de glömts kvar på Drottningholm när kungen flyttat till Solliden över sommaren och svultit ihjäl, utan där återfinns också monarkens barndomsvän Sissel, en skön spaniel.

Sen han tog Silvia sin maka har de först haft labradoren som de valde att döpa till Ali, trots att Silvia lär ha föreslagit Adi efter en kompis till hennes farsa. Någon i hovet påpekade till slut det orimliga i att döpa en hund efter profeten Mohammeds son, då hundar inte har någon särskilt hög status bland många muslimer. Byrackan fick till slut namnet Charlie, kanske efter Charlie Norman, Chaplin eller nån helt annan Charlie. Ali, förlåt, Charlie, var en labrador och det verkar ha gått hem för sen den hunden kikat vidare blev det en till labbe vid namn Jambo, som man bara kan anta först hette Sambo, men att hovet här var snabbare med att tillrättavisa vår av guds nåde utsedde konung.