Den nordiska präktighetsligan

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

Den nordiska präktighetsligan (NPL) är en ranking av de nordiska ländernas inneboende präktighet, det vill säga hur jävla duktiga folk i gemen är i de olika länderna. Huruvida befolkningen har ett avslappnat förhållande till alkohol, om de premierar fysisk aktivitet, trevlighet mot sin nästa, matkultur och allmänna bryddhet är alla komponenter i definitionen av präktighetsnivån. Vi börjar i botten, häng med!

Danmark

Ett land befolkat av fulla hippies spatserandes på Strøget i Kalle Anka har en given plats som ligans jumbo. Maten består av röd korv, Fläsksvålar och Tuborg Röd så finns det inte mycket att peta upp de för här. De är kassa på alla sporter utom kanske dart och andra pubsporter. De är visserligen trevliga, men bara på fyllan. Dansken skiter som bekant i allt så här finns inte heller mycket att orda om. Klart bottenplats för Holger Danske.

Finland

Duktiga på vintersport, men förjävla sura och riktiga mean drunks. Finsk mat består av grovt bröd, grynkorv och grötpiroger vilket visserligen är nyttigt men inte direkt livsbejakande. Ett land där en lördagkväll består av att vända en Koskenkorva upp och ner i ansiktet för att sen stirra stint framför sig i två timmar för att sen spöa på polaren över en skitsak är nog inte så jävla präktigt ändå, då förhållandet till alkohol visserligen är avslappnat, men inte på ett skönt danskt vis.

Island

Den här är knepig, Island är befolkat av vikingaättlingar som roar sig med att bära runt på bautastenar och att meta blåval är visserligen ganska präktigt, men å andra sidan så får man ta med sig sprit från puben i ett plastglas och i och med att det är så jävla litet är det typ OK att ligga med kusiner. Ett brons till Island!

Sverige