Skillnad mellan versioner av "Rövgitarr"

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 1: Rad 1:
En rövgitarr är ett strängförsett musikinstrument. Den uppfanns i [[Danmark]] och skiljer sig mot andra  gitarrer i det att den <i>alltid</i> låter rent förjävligt (på danska: røvigt.), därav namnet. Att spela rövgitarr är inte särskilt svårt, det räcker i princip att slå på strängarna med vad som helst för det låter ändå lika dant. Länge trodde konspirationsteoretiker att [[Lemmy]] spelade på en kamouflerad rövgitarr. Men det visade sig att det var en helt vanlig [[Lemmy-bas]]. Den kändaste brukaren av rövgitarr är istället Kim Larsen, som drar ett långt solo på singelversionen av sin hit <i> Væd gør vi nü lillæ dü?</i>. Danskättlingen, tillika Metallicatrummisen, Lærs Uølrich försökte rida på hajpen genom att införa rövtrumsettet. Men det är han fortfarande ganska ensam om.
+
En rövgitarr är ett strängförsett musikinstrument. Den uppfanns i [[Danmark]] och skiljer sig mot andra  gitarrer i det att den <i>alltid</i> låter rent förjävligt (på danska: røvigt.), därav namnet. Att spela rövgitarr är inte särskilt svårt, det räcker i princip att slå på strängarna med vad som helst för det låter ändå likadant. Länge trodde konspirationsteoretiker att [[Lemmy]] spelade på en kamouflerad rövgitarr. Men det visade sig att det var en helt vanlig [[Lemmy-bas]]. Den kändaste brukaren av rövgitarr är istället Kim Larsen, som drar ett långt solo på singelversionen av sin hit <i> Væd gør vi nü lillæ dü?</i>. Danskättlingen, tillika Metallicatrummisen, Lærs Uølrich försökte rida på hajpen genom att införa rövtrumsettet. Men det är han fortfarande ganska ensam om.
  
 
[[Kategori: Musik]]
 
[[Kategori: Musik]]
 
[[Kategori: Danmark]]
 
[[Kategori: Danmark]]

Nuvarande version från 12 september 2020 kl. 20.58

En rövgitarr är ett strängförsett musikinstrument. Den uppfanns i Danmark och skiljer sig mot andra gitarrer i det att den alltid låter rent förjävligt (på danska: røvigt.), därav namnet. Att spela rövgitarr är inte särskilt svårt, det räcker i princip att slå på strängarna med vad som helst för det låter ändå likadant. Länge trodde konspirationsteoretiker att Lemmy spelade på en kamouflerad rövgitarr. Men det visade sig att det var en helt vanlig Lemmy-bas. Den kändaste brukaren av rövgitarr är istället Kim Larsen, som drar ett långt solo på singelversionen av sin hit Væd gør vi nü lillæ dü?. Danskättlingen, tillika Metallicatrummisen, Lærs Uølrich försökte rida på hajpen genom att införa rövtrumsettet. Men det är han fortfarande ganska ensam om.