Rymden

Från Nissepedia
Version från den 1 juli 2020 kl. 01.41 av Jons polare Nicke (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Rymden är som alla vet dels oändlig, dels flummig. Detta har fört det positiva med sig att man kan spekulera ganska fritt, vilket många också tagit chansen till, om hur det är där uppe. De bästa teorierna kommer från musiker som spelar i eller följt i fotspåren av den hos många älskade brittiska gruppen Hawkwind.

Geografi

Det mesta är bara tomrum men här och där ligger några gamla planeter och stjärnor. Avstånden är så långa att man varit tvungen att hitta på helt egna måttenheter.

Politik

Rymden var under kalla kriget en stor källa till konftlikt då USA och Sovjet tävlade om vem som kom upp i den först. Sovjet vann. Jänkarna började sedan att kolonialisera rymden genom att sätta stjärnbanéret på dess grå och skrovliga yta. Sveriges förehavanden i rymden överses under borgliga regeringar av Rymdministern.

Kultur

I rymden finns nästan ingen kultur. NASA har ställt en amerikansk flagga på månen och skickat ut en vinylskiva med Beethoven och Rolling Stones. Sovjet slängde upp en satellit som sände ut en midiversion av Internationalen, men annars har det typ inte hänt så mycket spännande i rymden. Desto mer spännande är hur fok reser ut i rymden med hjälp av musik. Ända sen sitaren uppfanns har människan tagit sig ut i rymden med hjälp av musiken. Genom att lägga en vinylbit Pink Floyd på spelaren, halsa tre deciliter sprit och sluta ögonen för att fokusera sina tankar på orions bälte, har många sjukpensionärer iförda mjukisklädsel kommit närmre en totalupplevelse av rymden än Christer Fuglesang. Att resa ut i rymden med musik är idag vanligast i Danmark. Kanske för att de flesta hellre befinner sig i ett svart vakum än i norra Europas främsta fascisthôl.

Kemisk rymdresa

Man kan också genom att konsumera olika sorters kemiska sammansättningar resa ut i rymden för ett slag. Även detta är vanligt i Danmark av ovanstående anledning, men förekommer också i Sverige och andra i-länder där folk har tid och pengar. Det är viktigt att tänka på att göra detta vid ett tillfälle då man inte befinner sig på jobbet eller har främmande på besök.