Skillnad mellan versioner av "Trasmattans dag"

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 1: Rad 1:
 
[[Fil:Trasmattansdag.jpg|miniatyr|200px|Vilt firande i Fagersta.]]
 
[[Fil:Trasmattansdag.jpg|miniatyr|200px|Vilt firande i Fagersta.]]
Trasmattans dag är en tillställning som firas varje år i samband med Kristi himmelsfärd. I Fagersta firas högtiden som mest på hembygdsgården med utställning av trasmattor och inte så mycket annat [http://fagersta-posten.se/mingel/beratta/fagersta/1.1238233-trasmattans-dag-i-fagersta]. Det är oklart om det finns något historiskt samband mellan trasmattor och Kristi himmelsfärd, vilket man lätt kan tro eftersom de firas samtidigt. Kanske är det bara så att kristendomen i vanlig ordning förlagt sitt firande samtidigt för att parasitera på en redan etablerad högtid.
+
Trasmattans dag är en tillställning som firas varje år i samband med Kristi himmelsfärd. I [[Fagersta]] firas högtiden som mest på hembygdsgården med utställning av trasmattor och inte så mycket annat [http://fagersta-posten.se/mingel/beratta/fagersta/1.1238233-trasmattans-dag-i-fagersta]. Det är oklart om det finns något historiskt samband mellan trasmattor och Kristi himmelsfärd, vilket man lätt kan tro eftersom de firas samtidigt. Kanske är det bara så att kristendomen i vanlig ordning förlagt sitt firande samtidigt för att parasitera på en redan etablerad högtid.
  
 
[[Kategori: Högtider]]
 
[[Kategori: Högtider]]

Nuvarande version från 9 juli 2012 kl. 08.11

Vilt firande i Fagersta.

Trasmattans dag är en tillställning som firas varje år i samband med Kristi himmelsfärd. I Fagersta firas högtiden som mest på hembygdsgården med utställning av trasmattor och inte så mycket annat [1]. Det är oklart om det finns något historiskt samband mellan trasmattor och Kristi himmelsfärd, vilket man lätt kan tro eftersom de firas samtidigt. Kanske är det bara så att kristendomen i vanlig ordning förlagt sitt firande samtidigt för att parasitera på en redan etablerad högtid.