Skillnad mellan versioner av "Våld"

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
Att skada andra, fysiskt eller mentalt. Skillnaden mot det närbesläktade ordet [[jävelskap]] är att det på inget sätt är socialt accepterat att skratta åt någon som blir utsatt för våld.  
+
Att skada andra, fysiskt eller mentalt. Skillnaden mot det närbesläktade ordet [[jävelskap]] är att det på inget sätt är socialt accepterat att skratta åt någon som blir utsatt för våld, eller utsätta folk i ens närhet för våld. Vad som däremot är jävligt socialt accepterat är att ogilla våld.  
 
+
Vad som däremot är jävligt socialt accepterat är att ogilla våld. Det faktumet lyckades [[Anton Abele]] nyttja för att komma in i riksdagen trots sina blott tolv levnadsår. Vi på [[Nissepedia]] betackar oss oftast våld. Oftast, men inte alltid.
+
  
 
[[Kategori: Politik och debatt]]
 
[[Kategori: Politik och debatt]]

Versionen från 1 juli 2020 kl. 03.05

Att skada andra, fysiskt eller mentalt. Skillnaden mot det närbesläktade ordet jävelskap är att det på inget sätt är socialt accepterat att skratta åt någon som blir utsatt för våld, eller utsätta folk i ens närhet för våld. Vad som däremot är jävligt socialt accepterat är att ogilla våld.