Skillnad mellan versioner av "Vardagshjälte"

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
 
Rad 1: Rad 1:
En vardagshjälte är en medelklassvensk som lyssnat så noga under utflykten till polishuset i klass fem att denna transcendenta upplevelse kommit att strukturera personens moraluppfattning även i vuxen ålder. Därför springer hen anfådd och kallar på väktare om hen ser någon provsmaka en fudge ur ICA:s plockgodishylla, ringer snuten när hen tycker sig känna en avlägsen doft av den rusingivande substansen [[hasch|haschish]], anmäler släkt och vänner hos receptionspersonalen på det kommunala biblioteket om hens ögon landar på en dammig bokrygg med Dewy Decimal System-kod i bokhyllan under en uppsluppen kräftskivekväll, samt larmar på twitter om en ståuppare dragit ett näsligt skämt om karlar som har vanan att bära damkläder. Den gamla skrönan om "apelsinmannen" - killen som provade att röka hasch och sedan dess tror att han är en apelsin - är vetenskapligt belagd as far as vardagshjälten vet, eftersom alla poliser går i god på att de träffat honom på ett psyke, och graffiti kan väl inte vara konst? Konst hänger på museum och besudlar inte betongtunnlar under E4an i en avfolkningsort i västra Norrland!
+
En vardagshjälte är en medelklassvensk som lyssnat så noga under utflykten till polishuset i klass fem att denna transcendenta upplevelse kommit att strukturera personens moraluppfattning även i vuxen ålder. Därför springer hen anfådd och kallar på väktare om hen ser någon provsmaka en fudge ur ICA:s plockgodishylla, ringer snuten när hen tycker sig känna en avlägsen doft av den rusingivande substansen [[hasch|haschish]], anmäler släkt och vänner hos receptionspersonalen på det kommunala biblioteket om hens ögon landar på en oåterlämnad  bokrygg i bokhyllan under en uppsluppen kräftskivekväll, samt larmar på twitter om en ståuppare dragit ett näsligt skämt om karlar som har vanan att bära damkläder. Den gamla skrönan om "apelsinmannen" - killen som provade att röka hasch och sedan dess tror att han är en apelsin - är vetenskapligt belagd as far as vardagshjälten vet - eftersom alla poliser går i god på att de träffat honom på ett psyke, och graffiti kan väl inte vara konst? Konst hänger på museum och besudlar inte betongtunnlar under E4an i en avfolkningsort i västra Norrland!
  
 
[[Kategori: Folk och personlighetstyper]]
 
[[Kategori: Folk och personlighetstyper]]

Nuvarande version från 1 juli 2020 kl. 01.52

En vardagshjälte är en medelklassvensk som lyssnat så noga under utflykten till polishuset i klass fem att denna transcendenta upplevelse kommit att strukturera personens moraluppfattning även i vuxen ålder. Därför springer hen anfådd och kallar på väktare om hen ser någon provsmaka en fudge ur ICA:s plockgodishylla, ringer snuten när hen tycker sig känna en avlägsen doft av den rusingivande substansen haschish, anmäler släkt och vänner hos receptionspersonalen på det kommunala biblioteket om hens ögon landar på en oåterlämnad bokrygg i bokhyllan under en uppsluppen kräftskivekväll, samt larmar på twitter om en ståuppare dragit ett näsligt skämt om karlar som har vanan att bära damkläder. Den gamla skrönan om "apelsinmannen" - killen som provade att röka hasch och sedan dess tror att han är en apelsin - är vetenskapligt belagd as far as vardagshjälten vet - eftersom alla poliser går i god på att de träffat honom på ett psyke, och graffiti kan väl inte vara konst? Konst hänger på museum och besudlar inte betongtunnlar under E4an i en avfolkningsort i västra Norrland!