Berghem HC

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
Ett märke som förpliktigar
Berghem HC är ett fotbollslag hemmavarande på Berghem, Umeå. Det består av ett okänt antal mer eller mindre talangfulla, men framför allt spelsugna, män och kvinnor i åldersspannet 20-30 år, men laget är också öppet för förslag vad gäller spelare i andra åldrar.

Hemmaplan

Lagets hemmaplan är Berghemsskolans grusplan, i folkmun även kallad Berghemsvallen. Lagets klubbstuga heter Rött och dess sekretäriat tillika kansli heter Hallonvägen 2.

Vunna titlar

I Berghem HC vinner alla, alltid. Vill man vara petig har laget dock gripit följande åtrovärda pokaler:

  • Silvermedalj i Frihetliga fotbollscupen 2013

Lagets filosofi

Lagets filosofi är att "passar du så passar du," ett finurligt motto och ordlek där ordet passas båda betydelser nyttjas. Så sent som för en timme sedan blev fem av lagets spelare berömda för sin trevliga och tillmötesgående attityd av en kille med vit mössa som inbjöds att vara den sjätte spelaren på plan (dels för att han verkade sugen på att lira fotboll, men inte minst för att många i laget dagen till ära fotbollsvägrade). Laget utövar strikt nolltolerans mot sexism, rasism och småborgerligt beteende. Omotiverat gap och skrik beivras.

Sticking it to the man

Laget är förföljt och förtryckt av bylingen som inte låter laget klippa upp lås som använts för att låsa ihop målen på Berghemsskolans grusplan. Laget gör detta ändå, naturligtvis.

Support och tifo

Laget supportas helhjärtat av det legendariska Oi!-bandet Skinned Alive, MC-outlawsen i Rainbow Riders och av lagmedlemmar spridda i diaspora.

Andra betydelser

Skinned Alive har en låt som heter Berghem HCsjuan Axtorpet Bootboys.