Diskussion:Skåne

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

HÄR FATTADES ETT MELLANSLAG EFTER ETT KOMMATECKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!卐!!!!!!

Grisar med stort eller litet G? Hur ska du ha det?


Först och främst. Det artikelförfattaren benämner som alfaskåning är ju garanterat verklighetens betaskåning. Eller kanske än hellre zetaskåning. Sen måste jag dementera att cykelhippies ej är infödda. Finns gott om dem, gärna härstammandes från Lund (om Lund är en del av Skåne kan ju alltid diskuteras), kommentarsförfattaren själv kan nog räknas dit. Vad gäller jämförelserna med den amerikanska södern kan jag bara hålla med (även om mellersta/östra Skåne är aningens coolare).

/Viggo


Hmmm, så hur ser den reella alfaskåningen ut då? Den som skrivit den delen (alltså inte jag) verkar sitta på förstahandskällor. Min erfarenhet av cykelhippies i Malmö är något begränsad, det måste jag medge. Jag fick intrycket av att alla som hänger runt Möllevången och ska vara sjukt alternativa i själva verket är inflyttade. Det var såklart ett förhastat antagande (vilket iofs. är lite av mitt signum). Likaså har jag levt i tron att det är nordvästra Skåne som är det tuffa området. Således är kanske inte Örkelljunga en sevärdhet? Var är det förresten det finns bevarade stationshus från ångspårvägens tid? Upplys mig!!! /Mulle

Alfaskåning Svenolle.jpg Nordvästra Skåne kan nog vara coolt om man bott där länge och har goda kontakter, i min värld är det tråkmånsar och nazister. Örkelljunga, det ligger väl i mellersta delen av norra skåne, eller räknas det till nordvästra? Fan vet jag? Stationshus från ångspårens värld finns väl titt som tätt över hela Skåne. De byggdes ju i tegel och har bestått. Stationen i min gamla hemby är t ex från den tiden, men där är nåna kontor eller skit idag. Järnvägen slutade gå för en herrans massa år sedan (snackas om att dra spårvagn dit från Lund nu dock).


Jag hoppas det blir ångspårväg från Lund./Mulle