Förbundet rädda stören

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

Förbundet rädda stören är en organisation som har som mål att rädda den utrotningshotade fisken stör. Stören är utrotningshotad på grund av att ryssar äter dess ägg med stor aptit. Fel, tycker medlemmarna i FRS! Störar har simmat runt på jorden i miljontals år utan att stöta sig med människor och allt dom vill är att fortsätta med det. Om den ryska stören, eller belugafisken som den också kallas, försvinner finns det nästan inga andra arter av stör kvar på jorden och där man utrotar störar utrotar man snart andra broskbensfiskar också. Men tillsammans gör vi skillnad och räddar dom! Vill du engagera dig ytterligare kan du ”gilla” Förbundet rädda störens sida på Facebook. Tack så mycket för att du bryr dig!

Studieexkursion

Förbundet rädda stören anordnar årligen resor till Turkmenistan där vi lär oss mer om denna speciella fisk och får smaka på olika fiskrätter som inte bidrar till att utrota den ryska stören. Resan kostar 17000:- och då ingår halvpension och plats i dubbelrum. Turkmenistan är en stabil diktatur i kaukasien och har en lång tradition av fiskeverksamhet.

(Disclaimer: Denna artikel är sponsrad av FRS. Vi på nissepedia förhåller oss objektiva i all samhällsdebatt och bryr oss alltså inte för en sekund om störjäveln lever eller dör).