På spaning efter den bov som flytt

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

På spaning efter den bov som flytt är Prof. Etiennes första försök att skriva en kriminalroman. Liksom alla stora författare tycker han om att koppla av ibland genom att skriva något lite lättsammare. Intrigen är dock på intet sätt lättviktig utan tvärt om en hårdkokt politisk thriller.

Synopsis

Göte Swettberg, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Prof. Etiennes hemkommun Ödeshög, hittas mördad i bostadsrättsföreningens gemensamma bastu. Rykten florerar om att en journalist på den lokala dagstidningen Ödebladet ska ha komprometterande bilder på Swettberg där han dubbelsovlar en fralla på en konferens finansierad med kommunala medel. Den italienske playboysnuten Forp Enneite kopplas in på fallet och han lyckas genast lösa en massa brott och ligga med en massa brudar. Mysteriet med Swettberg verkar dock vara en omöjlig nöt att knäcka. Forp Enneite tänker så det knakar; vad är det som stinker i den här soppan? Varför vill ingen hjälpa honom med det här fallet? Varför tycks inte Göte Swettbergs folkpartistiske enäggstvilling Hjalmar sörja sin bror? Vad handlar det här fallet om? Handlar det om...... Forp Enneite själv?

Utmärkelser

Boken har inte fått några fina priser över huvud taget. Litteraturkritiker har över lag ansett den vara ganska värdelös och dålig.