Spegelmöte

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök

Spegelmötet är ett fenomen som uppstår när två människor möts och håller på att krocka, och försöker kliva åt sidan fast åt samma håll. De krockar igen och en humoristisk situation uppstår. Detta spekuleras av glädjevetenskapliga arkeologer vara världens äldsta skämt.

Skämtet på stenåldern

Det första registrerade fallet av detta är en grottmålning från en grotta i Frankrike som har daterats till att vara skitgammal. En grottmänniska var på väg hem till grottan med en sabeltandad tiger på ryggen, varpå en annan grottmänniska ser det och tänker "Fan va pjäxfett, undrar om det finns mer sabeltandad tiger?" och ger sig av mot grottmänniska A. De möter varandra på stigen och håller på att krocka men viker av åt samma håll och båda grottmänniskorna håller på att flina läppen av sig.

Skämtet på medeltiden

Två arméer är ute och krigar och möter varandra ute på slätten. Just de här arméerna hade inga konkreta planer på att döda och lemlästa varandra så de tar alla ett kliv åt sidan MEN ÅT SAMMA HÅLL! Ett masspsykotiskt skratt bryter ut i de båda härarna och sen slår de ihjäl varandra i alla fall, för medeltiden var en jävlig tid.