Bananas

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

När man går bananas betyder det att man tappar sin skit och ballar/freakar ur. Man går bananas när man blir extremt glad så man inte kan hejda sig utan i ett tillstånd av total eufori tappar koncepten och struntar i sociala normer. Ett lysande exempel på en man som gått bananas var Tom Cruise när han gästade Oprah Winfrey och hoppade upp och ner i hennes soffa för att han var så exalterad.
Inte bara människor kan gå bananas. Även händelser kan vara helt bananas. Exempel på en sån händelse kan vara en fest där alla har jättekul och dansar väldigt mycket. Om det kan man säga: "Det var heeelt bananas i fredags!"
Då man struntar i sociala normer när man går bananas kan det ibland kopplas till sinnesförvirring och vansinne (samt hasch). Vissa individer kan befinna sig i ett konstant bananastillstånd, varpå det upphör vara något roligt eller positivt och blir ensidigt obehagligt. När det inträffar blir handlingen att kalla någon bananas något nedsättande och ett sätt att ifrågasätta en persons mentala status. Om t.ex. forskare X i sin avhandling påstår att månen är gjord av ost och att fåglar är förklädda råttor kan forskare Y lätt avfärda dennes tes genom att till kollega Z säga något i stil med: "Ähhh den där liraren är helt bananas. Jag har hört att han driver en kombinationsaffär. Jo, det är sant! Hälften skivnasare, hälften fiskmånglare! Inget han säger kan vara sant."