Eskimåpuss

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Det primära användningsområdet för näsan är odiskutabelt att snappa upp dofter i omgivningen, tätt följt av att den utgör en port där syre och luftföroreningar kan tränga in. Eskimåpussen kniper dock tredjeplatsen, i jämn kamp med näsans funktion som glasögonhållare och knarkredskap.

För att utföra en eskimåpuss för du varsamt din egen näsa mot en annan individs näsa. Vid kontakt för du näsan ömsom till vänster, ömsom till höger, i ett slags gnuggande rörelse, och känner snart hur du och den ljuvliga varelsen mittemot dig blir ett.

Det är möjligt att du i vissa miljöer mitt i allt detta upplever en spritindränkt andedräkt, men var lugn, det är bara doftsinnet som försöker tränga sig in i rampljuset igen. Fokusera istället på känslan av fullständig lycka eskimåpussen bringar och du återvänder till den lilla bubbla som bildats kring er två.

Eskimåpussen är ett effektivt sätt att visa uppskattning och/eller intresse. I lägen där du är lite småblyg eller en traditionell kyss på grund av andra omständigheter faller ur ekvationen är eskimåpussen det självklara valet.

När du är svältfödd på närhet kommer en eskimåpuss ge en försmak på hur himmelriket känns.