Instrumentolycka

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Som ordet antyder rör det sig här om olyckor som på olika sätt har med musikinstrument att göra. Trots att de ofta kan vara extremt plågsamma lämnar de sällan bestående men.

Du går gatan fram, träffas av ett föremål som någon släpper från ett tak och blir, visar det sig när du går vidare, av kraften i fallet liksom ihopvikt som en bälg. När du går låter det som att någon spelar på ett dragspel. Ursinnig jagar du en mus som hånar dig. Den stannar och lägger krokben för dig så att du faller handlöst ned i ett orkesterdike. När du tittar upp har en stor trumpet eller tuba fastnat över dit huvud, som blivit jättelitet och pressats ut ut munstycket. Åter igen faller ett föremål, den här gången en flygel, från en hög höjd och träffar dig där du går. När du reser dig har du istället för tänder munnen full av pianotangenter.

Så här illa kan det gå när man råkar ut för instrumentolyckor, men tack och lov förekommer de vanligtvis endast i tecknade filmer i slutet av Lilla sportspegeln. Den som drabbas bör uppsöka en privatägd vårdinrättning för att bli undersökt av en specialist.