Norge

Från Nissepedia
Hoppa till: navigering, sök
Ett slags fågel som besöker Norge till fots
Norge är ett land som ligger i närheten av det hos många nissepedialäsare betydligt mer välkända Sverige. Norge är bergigt, ligger nära havet och är väldigt smalt, vilket ofta leder till att folk misstar det för Chile. Vill man kontrollera vilket av dessa länder man är i kan man enkelt göra det genom att gå in på en bar. Om vakterna i entrén framstår som lågbegåvade anabolasadister med en kristen aura är du med högsta sannolikhet i Norge för norska vakter är helt dumma i huvudet.

Kultur

Karl Ove Knausgård kommer från Norge, vilket tydligt framgår i den kritikerrosade romansviten Min Kamp. Även Knut Hamsun och Edvard Munch ska visst komma från detta land.

Ekonomi

Norge har jättebra ekonomi. Det har de fått genom att saluföra olja och tjocktröjor. Därför är alla norrmän och -kvinnor väldigt nöjda med sig själva och sitter mest på bron och dricker öl och lyssnar på true Norwegian black metal hela dagarna.

Mat

Trots all sin ekonomiska rikedom finns ett område där Norge är utfattigt, det gastronomiska fältet. Norges nationalrätt är fårhuvud kokat i vatten med sirap och vitkål, vilket är väldigt black metal, men inte särskilt gott. Man kunde tänka sig att ett av världens rikaste folk skulle intressera sig för att njuta i fullo av alla livets möjligheter, till exempel genom att äta pizza med god ost på. Men norrmannen nöjer sig med att smula lite söt brunost på en knäckemacka med ketchup på när den ska äta pizza. Och när norrmannen kommer hem från det utmattande jobbet att genom vildsinta träskosparkar spräcka skallen på bebissälar och slita strupen ur lunnefåglar och ska unna sig lite chips, blir det väldigt omständligt. Då Norge hårdnackat ställt sig utanför EU, är det stört omöjligt att få sig en påse importerade salt & vinäger-chips till livs. Istället tillverkar man egna norska chips genom att hacka en potatis i kuber, som man låter sin trögtänkta kusin Ørnulv från vestlandet hålla i sin svettiga hand i några timmar, tills det att Ørnulvs salta handsvett ljummet friterat potatiskuberna, och eftertraktad sälta uppnåtts. Norges gastronomiska tradition är vittnesbörd över den ekonomiskt rika klassens kulturella barbari och själsliga tomhet.

Religion

Norge har länge varit kristet, men idag bekänner sig de flesta till satanismen.