Räva

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Rävning är ett annat ord för Ragga/Raggning: eller som en van jägare brukar säga, en benämning på en mycket seriös form av raggning! Lite uttryck ni behöver veta om rävning:

För att kunna räva så måste du först inleda en jaktsäsong: detta innebär att du har bestämt dig för att försöka fälla en räv och att du därför är på 100% rävningshumör.

När väl jaktsäsongen är inledd är det dags att välja ut rätt jaktmarker för den kommande rävningen. Vanliga typer av jaktmarker är krogar, pubar och diskotek (heter det så?). Jaktmarker bör väljas ut efter vart man tror det finns mest rävar och störst sannolikhet att fälla en fin guldräv.

När sedan både jaktsäsongen och jaktmarken är inledd och utvald brukar en jägare svida om till flanellskjorta och bössa. Egentligen är ”flanellskjortan” ett kodord för sexiga snygga festkläder och bössan är i sig ett symboliskt uttryck som står för att man ska ”pricka” en räv på krogen och dra med han hem.

En jaktsäsong kan man inleda och avsluta precis när som helst. När man har avslutat en så brukar det vara vanligt att man säger att man "lagt rävningen på hyllan". Det innebär bara att man helt enkelt inte är sugen på att ragga just den helgen. Enas man inte om beslutet om att lägga rävningen på hyllan så kan din jaktkamrat välja att ta den och sparka, skjuta, kasta eller slå bort rävningen från hyllan. Detta sker genom att ens jaktkamrat gestikulerar en låtsas sparkning, kastning osv i luften. Haha kan se mycket lustigt ut för utomstående som inte förstår vad din polare står och sparkar i.

Avslutningsvis så finns det flera olika rävar att jaga på. Rävar är ett annat ord för killar om ni inte redan har fattat det. Det finns: Ungrävar & Rävungar – unga killar i åldrarna 16 till 19år. Vanliga rävar – killar som är som det antyder: vanliga. Guldrävar – riktigt snygga killar i åldrarna 20 till 30 som har allt man letar efter. Silverrävar – äldre herrar, vanligtvis i sena 40års åldern och uppåt. Skabbrävar – killar som antigen är fula, kladdiga eller på andra sätt inte lockande för jägaren.

KOM IHÅG! Var ansvarsfulla när ni jagar! När väl en räv är skjuten så är det bara att släpa hem han! Jaktlicens finns att hämta hos Moe & Andersson och får användas både för målskjutning och jakt. Bor ni i Umeå borde ni veta vart ni kan finna dem.