Strategiskt gryt

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ett strategiskt gryt är en skyddslokal belägen under mark. Den oinsatte romantikern föreställer sig säkert något som påminner om ett hobbithem när den tänker på att leva i ett gryt. Nissepedia har redan förklarat att det finns avsevärda fördelar med att bo i gryt, men dessa har ingenting med JRR Tolkiens vanföreställningar att göra. Nej, ett gryt är ett gryt och så är det med det. Det är en gång under marken som kanske slutar i en liten jordkula där det sticker ner rötter och maskar kravlar fritt kring en. Vad är då ett strategiskt gryt? Jo det är en underkategori av gryt som specifikt finns för att tjäna strategiska syften. Det kan vara att agera som ett panic room ifall det kommer inkräktare till ens hem, eller något man lurar ner en person man vill mörda i.

I grytet kan man placera ut ett spår av superheta damtrosor beställda från Elloskatalogen vilka till slut leder fram till en rävsax. Det går att montera en pistol som hänger från taket i grytets gång, och sedan fästa en fiskelina i avtryckaren så att man på tryggt avstånd kan avfyra sin Smith & Wesson .357 Magnum mot sitt byte. En annan variant är att placera ut två rader av en ofullständig haiku just vid grytets mynning. Förvildad av nyfikenhet kommer personen som läser de två första raderna att krafsa sig ner i grytet på jakt efter den tredje diktraden och pang! när den tagit sig in tillräckligt långt in i grytet så fäller du ner en massiv järndörr framför grythålet och låter din motståndare svälta till döds i underjordens iskalla mörker.

Strategiska gryt och statsbildning

Under Enver Hoxhas styre bestod hela Albanien av en serie välplacerade strategiska gryt som sannolikt var utrustade med kombinationer av alla de ovanstående grytteknologierna för att skydda det albanska folket från dess fiender i väst och öst.