Danmark

Från Nissepedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Danmark, även kallat Legoland, är en fånig landmassa av kalksand där alla är rödbrusiga, heter Preben eller Margarete och röstar på nazisterna eller högerpartiet Venstre.

Hur Danmark blev till

I bibeln står att läsa om hur herren skapte Norden. På den första dagen skapade han Svea Rike, den andra Norge, sen Finland och sist Island. På den femte dagen tog Gud sig en redig blecka och vaknade på den sjätte dagen i Skåne och var riktigt risig i kistan. Med ena foten i Kattegatt och den andra i Östersjön satte sig vår herre och ut kom det som vi idag känner som Danmark.

Dansk kultur

Dansk lättöl, sirapskokt potatis, röd korv och högkvalitativ psychrock.

Danmarks historia

Som bekant konstaterade redan Hamlet att "There is something rotten in the state of Denmark" och inte har det blivit bättre precis. De enda årtalen att hålla reda på är 1984 och 1985 när Metallica spelade in Ride the lightning och Master of puppets i Köpenhamn.

Folkdräkt

Propellerkeps, Dead Moon-tshirt och därutöver Kalle Anka.

Danmarks befolkning

Danmark befolkas framförallt av danskar. De flesta av dessa arbetar med att arrangera Roskildefestivalen, men andra populära sysselsättningar inkluderar även att hissa Dannebrogar och cykla christianiacykel. Ett stort problem med danskar är att dom typ inte fattar någonting. Det genererar till exempel problem när en dansk ska ringa utomlands. Man ba: Hallå?, och dansken på en gång ba: Jæ gødæ, må dü spiese din kartoffel?. Man fattar ingenting och ba: Ursäkta, vad snackar du om?, men dansken ba skiter i frågan och babblar på: Jæ dæt ær gøtt. Jæg sætt hær pæ mïn chrïstïænïæcykel ok fjærsade lit grisæporr. Man fattar ännu mindre och ba: Va fan snackar du om?, men han ger sig inte utan bara kör på: Jæ, då koem Cærsten træskænde anders and ok fræga om han må låna mïn Danebrøge. Mæn de er mïn Danebrøge! Mïn! Mïn! MÏN!. Sen lägger han på.

Dansk vetenskap

I Danmark omöjliggörs all form av naturvetenskap tack vare att deras räknesystem är helt omöjligt att lära ut, och därmed finns inte matematik as we know it. Samhällsvetenskaperna lyser också med sin frånvaro. Detta beror på var deras politiska sympatier ligger - se ovan. Inga upptäckter har gjorts av danskar sedan Tycho Brahes tid. Länge trodde man att Sören Kirkegaard var något på spåren, men det visade sig senare att så inte var fallet - han hade bara ångest, och så var det med det. Samma sak med Niels Bohr som trodde sig ha listat ut hur elektroner kretsade runt atomkärnan, men visade sig ha åt helvete fel. Hans modell stämmer typ på väteatomen men är en grov förenkling.

Sex och samlevnad i Danmark

I Danmark är det väldigt populärt med sån därade pörr, en av få saker som lockar turister till landet. I övrigt föredrar danskarna att ligga med varandras djur, till en billig penning (en femhunka för ett hästskjut är standard).

Sport i Danmark

Rundpingis, prutta högst, dricka 20 bärs och sen försöka slå ner domaren.